deGoudbus.nl Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen

Hoe zit het met speciale items zoals zeldzame gouden munten of speciaal ontworpen sieraden?

Alle munten en sieraden worden uitgebreid getoetst en bekeken. Door onze ervaring zijn wij goed in staat vrij snel te constateren of er een extra waarde aan een item zit boven de gewichtswaarde.

Hoe verschillend is de Goudbus ten opzichte van andere goud- en zilverinkopers?

Door onze jarenlange ervaring in de juweliersbranche en onze contacten met klanten zijn wij er ons zeer van bewust, dat vertrouwen een belangrijk onderdeel is. Wij nemen de tijd om uw producten op waarde te schatten; u kunt het hele traject volgen. U hoeft geen producten in een envelop op te sturen naar een onbekend adres; tenslotte is dit een groot risico, u weet immers niet welke waarde u opstuurt, en bij wie het in handen komt.

Wat gebeurt er met het ingenomen goud?

In onze smelterij verwerken wij het ingenomen goud. De verschillende metalen worden gescheiden, waarna dit tot basismetaal wordt verwerkt.

Waarom moet ik bij inlevering een geldig legitimatiebewijs meenemen?

Het is voor ons van groot belang dat er uitsluitend wordt ingekocht van rechtmatige eigenaren. Ons bedrijf moet kunnen aantonen aan justitie, van wie producten zijn gekocht.
Zodra de controle-periode voorbij is, worden de gegevens vernietigd. Het is dus uitsluitend voor dit doeleinde, dat wij hierom vragen.

Op welke wijze krijg ik de waarde van de door mij ingeleverde artikelen?

Het bedrag dat u ontvangt voor de ingeleverde artikelen, krijgt u direct contant uitgekeerd.

Hoe worden de prijzen berekend?

De prijzen worden aan de hand van de wereldkoers van goud en zilver berekend.

Hoe test u de zuiverheid van het goud?

Voor het toetsen van het gehalte maken wij gebruik van toetswater. Wij leggen u bij uw bezoek graag uit hoe dit werkt.

Wat voor soort goud kopen jullie niet?

Wij kopen alle goudlegeringen; wij kopen geen producten waar alleen een goudlaagje op aangebracht is.

Wat zijn de gestempelde nummers die op sommige van mijn sieraden staan?

Deze nummers geven een indicatie van het gehalte van het sieraad. Zo geeft b.v. 585 aan dat het zou moeten gaan om een 14 krt. gouden sieraad. In Nederland kennen wij de Waarborg, een instantie die gouden en zilveren sieraden een extra stempel geeft, waardoor de consument zeker weet, dat het om 14 krt. gaat. In het geval van 14 krt. is dat een eikenblad.
Helaas komt het nogal eens voor dat er een nummer in staat, dat niet overeenkomt met het werkelijke gehalte. Om die reden wordt elk item afzonderlijk getoetst.

In wat voor soort goud is de Goudbus geïnteresseerd?

De Goudbus is in al uw goud geïnteresseerd! U krijgt voor elk gehalte (8krt tot 24 krt) de juiste waarde, gebaseerd op de koersen van die dag.